Wie neem jij mee bij aankoop van een nieuw paard?

Als ruiter kun jij jezelf niet passend maken bij een paard dat eigenlijk wat te groot, te klein te breed of te smal voor je is. En omdat je het paard ook niet passend kunt maken, is het van cruciaal belang dat jullie fysiek bij elkaar passen voordat je de aankoop rond maakt.

Maar hoe gaat dat in de praktijk?

Je rijdt niet helemaal lekker, maar dat is geen wonder. De omgeving is vol afleiding en het materiaal is totaal niet wat je gewend bent.

En toch moet je beslissen!

Dat doe je dan dus op gevoel. In de hoop dat het nieuwe paard wel zal ontspannen bij jou op stal. De video was immers ‘amazing!’. En ook op wedstrijden heeft hij het al laten zien.

foto aankoop

Maar wat een risico loop je!

Of je bent professional en het gaat om grote bedragen. Of je bent wedstrijdruiter en je wilt toch wel een paard met potentie, geen middenmoter… Of je koopt een paard met als doel om hem nóóit meer weg te doen en heerlijk mee te rijden.

Mogelijk kan het zadel een oorzaak zijn.

Want met een slecht passend zadel loopt jouw mogelijk nieuwe aanwinst slechter dan hij zou kunnen. Met die wetenschap ben je geneigd om te denken dat jij het wel oplost. En past het paard fysiek wel bij jou? Is er wel een zadel te maken dat zowel bij het paard als bij jou past… zonder concessies aan comfort?

Wij van Cornell’s gaan graag met je mee, of je nu op een zadel van ons rijdt of niet. Als je nu belt, kunnen we direct de agenda’s naast elkaar leggen.

Heb jij een Cornell’s zadel, dan kunnen we ter plekke je zadel op maat maken voor je eventuele nieuwe aanwinst. Maar als jouw huidige zadel helemaal niet past bij dit paard, of jouw eigen fysieke maten maken het onmogelijk om op een fijne manier met dit paard te gaan werken, dan zeggen we het óók.

Dit doe je niet bij de eerste de beste keer dat je gaat kijken.

  • Dat snappen we best. Maar als je voor de tweede of derde keer gaat proefrijden, dan is het zeker de overweging waard. Onze bemiddeling kan voorkomen:
  • Dat je nieuwe paard fysiek niet bij je past, en dat er nooit een zadel op past dat jullie beiden lekker zal zitten.
  • Dat je een paard koopt inclusief zijn eigen zadel, terwijl je beter korting had kunnen bedingen om een beter zadel aan te schaffen.


Wil je zeker weten dat je de goede beslissing neemt?

Dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan als het paard eenmaal bij jou op stal staat? Wil je absoluut geen concessies doen aan de bewegingen van het paard, maar ook niet aan het behoud van je eigen lichaam?

Bel ons!

In overleg en afhankelijk van planning en locatie kunnen we je een prijsopgave geven voor onze bemiddeling. Vooraf bespreken we wat jij wilt gaan doen met dit paard en hoe wij ons opstellen bij de verkopende partij. Zo komt niemand voor verrassingen te staan. En kun jij je geld investeren in een paard dat op alle fronten in staat is om aan jouw verwachtingen te voldoen.