Hoe hoog kun jij de lat leggen met je huidige zadel?

eagleAls er één tak is in de paardensport waar paard en ruiter te maken krijgen met forse fysieke druk, dan is het wel de springsport.

Tegelijk zijn veel springruiters juist uiterst nuchter over hun zadel. Je wilt zo min mogelijk dwang door wrongen en het liefst een zadel dat op meerdere paarden past, zodat je snel kunt omzadelen op concours of na een training.

Herken je dat?

Springruiters zijn makkelijke mensen. Ontspannen. Nuchter.

Maar ze willen wél presteren. Die ene seconde in de barrage telt!

De meeste springzadels zijn vlak en hebben weinig wrong, voor optimale bewegingsvrijheid.

Comfort lijkt minder belangrijk.

Lijkt.

Want comfort is juist van groot belang als je je lichaam blootstelt aan zulke enorme krachtsinspanningen en druk. Dat geldt voor jouw eigen lichaam en dat van je paard.

Als je zadel goed lijkt te passen op je paard maar dat niet doet, verhindert het zadel dat je paard zich extra uitstrekt boven de hindernis.

En een schijnbaar passend zadel kan ook de reden zijn dat je paard de volgende dag niet door de keuring komt, omdat hij zich schrap zet ter compensatie van spierpijn.

Draai het eens om.

Hoe belangrijk is het eigenlijk dat je springzadel perfect ligt?

  • Je hebt optimale schoudervrijheid nodig.
  • Je wilt een optimale bewegingsvrijheid van de rug
  • Je wilt optimale aandacht en concentratie voor de sprong
  • Je wilt balans op elke galopsprong
  • En je wilt een optimaal draagvlak van de kussens, zeker bij de landing.


En dan ben je er zelf ook nog. Je houding zet automatisch extra druk op je enkels, knieën en heupen. Op concours breng je heel wat tijd door in het zadel, vaak na een lange autorit. Hoe belangrijk is comfort voor jouw lichaam?

Wij meten jou en je paard op zodat we het optimale zadel kunnen bouwen. Met een lange doorlopende tak die rondgebogen is, zodat er werkelijk geen contact met het schouderblad is. Met luchtgevulde kussens, want je moet er niet aan denken dat geklonterde wolvulling op de paardenrug inwerkt met zulke grote krachten. Maar ook omdat we luchtgevulde kussens altijd ter plaatse kunnen aanpassen, je bent je zadel dus nooit kwijt!

Zo’n zadel is een hele investering.

Maar het bespaart je ook aan behandelingen door chiropractor, fysio, aquatherapie. En het belangrijkste is dat je paard kan presteren op die momenten die jij belangrijk vindt.

Dat zadel zorgt dat jij fit en flexibel blijft. Dat je je prettig voelt in de training en tijdens de lange dagen op concours. Het geeft je paard het vertrouwen dat hij extra kan strekken, dat hij veilig kan landen, blindelings op jou kan vertrouwen.

Vind je dit allemaal maar onzin?

Rij jij al jaren op je vaste zadel en ben je optimaal tevreden? Juist dan dagen we je uit. Investeer eens in onze privé-masterclass. Ontdek zelf of het zadel iets verandert aan jullie ambities en mogelijkheden. Misschien kan die lat best nog wat hoger…

En het klinkt een beetje raar, maar verkoop jij je paard aan een andere ruiter die in lichaamsbouw op jou lijkt? Verkoop dan je paard mét zijn eigen zadel, zodat je zeker weet dat hij ook bij die ander net zo goed presteert.

Nieuwsgierig? Sceptisch? Je kunt blijven nadenken. Maar je kunt ook gewoon in actie komen. Alleen zó kan je zien of je de lat nog wat hoger kan leggen!

Of kijk eerst even wat je van ons mag verwachten.