Hoezo aanpasbaar zadel?

IMG 8878Aanpasbare zadels bestaan al heel lang. Onder de naam flexibel, maatwerk of verstelbaar zijn alle grote merken al jaren bezig om zadels te perfectioneren.
De ware innovatie is echter veel jonger! Het kan alleen nog wel jaren duren voordat de paardensport massaal overstapt op dit systeem. Eerst moeten er tradities worden verbroken.

Want de zadels van Cornell’s zijn wezenlijk anders.

Onze zadels hebben lange afgebogen kopijzers in de boom die geen contact maken met de schouder. Bovendien zijn ze zó dik dat ze nooit en te nimmer terugbuigen zonder dat wij er aan te pas komen met onze zadelpers.

Maar er is meer.

Het aanpasbare zadel heeft ook andere kussens. De kussens worden met de Flair blazen in vier compartimenten verdeeld, zodat wij ze kunnen aanpassen waar jouw paard of jouw zit erom vraagt.

En dan nog iets.

De kussens zijn gevuld met lucht in plaats van wol. En lucht kan eenvoudig nooit gaan klonteren!
Die kussens kunnen we zelfs vullen terwijl jij op je paard zit. Pufje voor pufje voor het perfecte resultaat. Dit is helemaal belangrijk
als jij al serieuze rug- of heupklachten hebt!

En tóch hoort onze service erbij.

Want aanpasbare zadels zijn er om aangepast te worden. Aan jouw lichaam als je zwanger bent geweest of afvalt. Aan je paard dat breder, smaller of gespierder wordt door training, weidegang, blessures en zijn leeftijd.

In het begin doen we dat vaker.

Net zo lang tot jouw paard stabiliseert. Een goed getraind paard verandert niet veel, zodat regelmatig controleren volstaat. Tenzij jij of je paard een blessure krijgt, maar die kans is met een goed passend zadel juist zoveel kleiner. Meestal zijn onze zadels het begin van een lange stijgende lijn van plezier en prestaties!

Ga je een ander paard rijden?

Soms kan je zadel dan met wat aanpassingen toch weer de perfecte pasvorm krijgen voor je nieuwe paard. En sommige klanten verkopen het zadel met het paard mee. Mits het ook past bij de nieuwe ruiter, kun jij als verkopende partij geen betere garantie geven dat je paard zo fijn blijft lopen zoals jij hem hebt opgeleid.

Je merkt het: hier is over nagedacht. Lees hier verder of zo’n zadel ook bij jou past. Wees niet bang, je hoeft niet al je maten in te vullen…

Of lees eerst hier of je zo’n zadel wel terugverdient…