Dit zijn wij:

Cornell’s Saddlery is het bedrijf van Kees en Jacqueline Overdevest.

Vanuit het Overijsselse Schuinesloot leveren wij zadels door geheel Nederland, Duitsland en België en op verzoek reizen wij ook naar Frankrijk, Groot- Britannië, Spanje of Portugal.

We zijn géén Grand Prix-ruiters of oud-internationals. We werken wél samen met een netwerk van professionals in de veterinaire begeleiding: fysiotherapeuten, masseurs, hoefsmeden en chiropractors en we zitten zelf nog dagelijks in het zadel van onze zelfgefokte en - opgeleide paarden.

Het belangrijkste in ons werk is de samenwerking met jou, je paard en je trainer. Wat jij voelt en wat je trainer ziet, kan simpelweg niet altijd opgelost worden door jou als je zadel je niet ondersteunt. En als je paard wordt gehinderd door je zadel kan je opgaande lijn stoppen. En van dat zadel, daar heeft jouw trainer dan weer minder verstand van dan wij.

Daarom is ons eerste bezoek altijd een privé-masterclass.

Gedegen kennis over de beweging van jouw paard en wat daarvoor nodig is om je paard goed te laten bewegen. Als we je vervolgens laten rijden op een zadel dat alle bewegingen toelaat en optimaal comfort biedt voor jullie allebei, heb je ineens een heel ander paard onder je. Oefeningen waar jij al maanden op oefent, gaan soms ineens moeiteloos.

Want wat jouw trainer ziet, is niet altijd door jou als ruiter op te lossen.

Onze komst is geen teken van zwakte van jouw kant. Het is een keuze voor innovatie en techniek. Want let wel, wij zijn al veertien jaar continu bezig om ons nog verder te specialiseren in dit vak.

Jacqueline is onder meer gecertificeerd paarden-ergonoom, zadel-ergonoom, paardenmasseur en opgeleid voor paarden-acupressuur. Ze komt bij spring- en dressuurruiters op grote stallen, overigens zonder allerlei reclame op de auto en liefst op de rustigste uren.

Als we niets kunnen toevoegen voor jou en je paard, zeggen we dat óók.

Onze zadels zijn ontwikkeld door Schleese GmbH die de eerste stappen heeft gezet om de traditionele keuzes in de paardensport bespreekbaar te maken. Jacqueline is nauw betrokken bij het innovatieteam van Schleese en heeft regelmatig contact met de fabriek. Ook is ze opgeleid tot gecertificeerd Flair tecnician. Ooit was Jacqueline verpleegkundige en zette zij zich in voor haar patienten, zodat die weer beter konden worden, nu is ze de expert die er voor zorgt dat ruiters en paarden jarenlang rijplezier kunnen ervaren zonder concessies te doen aan comfort! Ook Kees heeft zich verder gespecialiseerd, onder andere in het werken met leer, zodat we kleine aanpassingen snel zelf kunnen uitvoeren. Verder is ook Kees een gecertificeerde Flair technician.

Overleg maar met je trainer.

Hoe geweldig zou het zijn als jullie deze impasse oplossen en je kunnen richten op de toekomst?